Pedagógovia v Šarišských Michaľanoch napĺňajú požiadavky doby

23.01.2011 Prešov

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ
V rámci projektu Priblížime vzdelávanie potrebám spoločnosti, ktorý v Základnej škole s materskou školou Šarišské Michaľany prebieha už druhý školský rok, si pedagógovia školy mohli osvojiť komunikatívne spôsobilosti v anglickom jazyku. Projekt je súčasťou Operačného programu – Vzdelávanie, je spolufinancovaný zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu a jeho cieľovou skupinou sú pedagogickí zamestnanci a žiaci základnej školy.
Spomínaný kurz začal v novembri 2010, a to realizáciou prvého stupňa „English language elementary“ dvojstupňového modulárneho kurzu anglického jazyka, zameraného na osvojenie komunikatívnych schopností účastníkov potrebných k zvládnutiu bežných životných situácii. Učiteľov školy tak naštartoval k ďalšiemu vzdelávaniu sa v oblasti znalostí cudzích jazykov a zároveň ich naučil využívať IKT technológie v štúdiu cudzieho jazyka. Kurz bol teoreticko-praktický a uskutočňoval sa v digitálnej jazykovej učebni Easy School Net za pomoci jazykového softvéru „Professor Higgins“. Práve túto učebňu škola získala prostredníctvom projektu.
Učitelia – začiatočníci - absolvovali 84 vyučovacích hodín a prvý stupeň kurzu ukončili v predvianočnom období písomnou skúškou /gramatický test/ a ústnou skúškou /konverzácia/. Úspešní absolventi získali osvedčenie o absolvovaní základného kurzu, na základe ktorého môžu vstupovať do druhého stupňa kurzu / pre pokročilých/ realizovaného v období január – február 2011.
 

Vyberte región